Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуну передали привіт від президента: назад дороги немає

Четвер, 31 січня 2008, 17:08

Святослав Піскун не може бути поновлений на посаді генпрокурора, оскільки рішення Конституційного Суду, на яке посилається депутат, не має зворотної дії і таким чином, він був звільнений відповідно до чинного на той час законодавства.

Про це заявив керівник служби з представництва в судах України інтересів президента та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб секретаріату президента Руслан Кирилюк, повідомляє прес-служба глави держави.

Він наголосив, що відповідно до частини другої ст. 152 Конституції закони, які визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом рішення про їх неконституційність.

Таким чином, зазначив Кирилюк, до прийняття 29 січня 2008 року КС рішення про неконституційність закону "Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності" цей закон діяв і міг застосовуватися.

Іншими словами, згадане рішення Конституційного Суду не має зворотної дії у часі, заявив представник президента.

До того ж, зауважив Кирилюк, ухвалене рішення КС жодним чином не впливає і не може впливати на існування норми частини другої ст. 78 Конституції.

Відповідно до неї народні депутати не можуть мати іншого представницького мандату, бути на державній службі, обіймати інші оплачувані посади, займатись іншою оплачуваною діяльністю тощо.

Водночас норми частини четвертої цієї ж статті, яка зобов'язує народного депутата вчиняти дії на усунення обставин, що порушують вимоги щодо несумісності депутатського мандату з іншими видами діяльності.

Нарешті, нагадав Кирилюк, слід зазначити, що постанову Шевченківського райсуду від 26 квітня 2007 року, на виконання якої Піскуна було поновлено на посаді генпрокурора, скасовано ухвалою цього ж суду від 16 червня 2007 року, а провадження у справі – закрито.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування