Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подав Латвії енергетичний сигнал

Четвер, 31 січня 2008, 17:21

Президент Віктор Ющенко висловив готовність України до посилення співробітництва з Латвією у транзитно-транспортній та енергетичній сферах.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Марісом Рієкстіньшем, повідомляє прес-служба глави держави.

На зустрічі обговорювалися питання розвитку українсько-латвійських відносин. Зокрема, йшлося про торговельно-економічне співробітництво України і Латвії.

Ющенко зазначив, що Україна зацікавлена у подальшому збільшенні обсягів двосторонньої торгівлі.

Також він наголосив, що активізація торговельно-економічного співробітництва є пріоритетним завданням у розвитку українсько-латвійських відносин.

Сторони позитивно відзначили роботу над укладенням міжурядової угоди про внесення змін до двосторонньої угоди між урядами України та Латвії про взаємні поїздки громадян у контексті приєднання Латвії до Шенгенської зони.

Під час зустрічі Ющенко висловив сподівання, що Латвія долучиться до міжнародних зусиль України щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Крім того, Ющенко та Рієкстіньш обговорили співробітництво України з Латвією у сфері євроатлантичної інтеграції.

Президент висловив сподівання на підтримку Латвією прагнення України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО.

Під час зустрічі Ющенко також подякував латвійському уряду за підтримку української меншини у Латвії, зокрема, в питаннях забезпечення її культурних та освітніх потреб.

Президент наголосив, що очікує на державний візит в Україну президента Латвії Валдиса Затлерса у першому півріччі цього року.

Також йшлося про можливість участі президента Латвії в роботі енергетичного саміту, який відбудеться в Києві 22-23 травня цього року.

У свою чергу, говорячи про українсько-латвійські відносини, Рієкстіньш зазначив, що Латвія оцінює їх як один із пріоритетів своєї зовнішньої політики.

І саме тому його візит до України є одним із перших після призначення на пост міністра закордонних справ.

У зустрічі взяв участь міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування