СБУ затримала Рудьковського на дві доби. На вулиці й у свідомості

Неділя, 10 лютого 2008, 10:03

Співробітники Служби безпеки затримали екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського за рішенням суду у зв'язку з тим, що він ухилявся від співробітництва зі слідством.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у СБУ в неділю, співробітники відомства затримали екс-міністра в суботу ввечері в Києві, але не в лікарні, а в місті, коли екс-міністр їздив у своїх справах.

За інформацією співрозмовника агентства, співробітники СБУ підійшли до Рудьковського й пред'явили рішення одного із судів про його затримання на дві доби у зв'язку з ухилянням від співробітництва зі слідством.

У СБУ відзначили, що слідчий прокуратури звернувся в суд із клопотанням про затримання екс-міністра й суд це клопотання задовольнив.

У понеділок суд повинен прийняти рішення про обрання запобіжного заходу Рудьковському (утримання під вартою або підписка про невиїзд). До доставки до суду в понеділок місцем перебування Рудьковського слідчий визначив відділ досудового слідства СБУ.

В СБУ також підкреслили, що коли Рудьковського затримали, медики засвідчили, що затримання на двоє діб не зашкодить його здоров'ю.

Прокурор Києва Євгеній Блажівський також заявляє про законність затримання Рудьковського.

Як повідомив він в інтерв'ю журналістами, Рудьковський був затриманий з дотриманням всіх норм законодавства через те, що не співробітничав з органами слідства по першій кримінальній справі, по якій екс-міністрові вже пред'явлені обвинувачення.

"Затриманий він був не в лікарні. Всі вимоги законодавства були дотримані", - відзначив Блажівський.

Прокурор пояснив, що з 21 грудня 2007 року Рудьковський повинен був приступити до ознайомлення з обвинуваченням, висунутим щодо нього. "Це (ознайомлення) повинно було проходити в приміщенні слідчого, але він (Рудьковський) не з'являвся", - розповів Блажівський.

Як повідомлялося, раніше прес-секретар екс-міністра Вікторія Бутенко оприлюднила інформацію про те, що Рудьковського невідомі в масках забрали з лікарні. Родина Рудьковського направила заяву в прокуратуру Києва щодо викрадення особи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування