Рудьковського забрали з-під лікарні, бо він не сидів у Чернігові

Неділя, 10 лютого 2008, 15:32

Прокуратура Києва пояснює, що екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського було затримано законно на проспекті Бажана в Києві у суботу.

Як відомо, саме на цій вулиці знаходиться клініка "Борис", де Рудьковський перебував на лікуванні.

Прес-служба прокуратури зазначає, що на підставі дозволу суду та протоколу слідчого про затримання, обвинувачений був доставлений для подальшого утримання до УСБ України у м. Києві.

"Затриманий Микола Рудьковський був оглянутий медичними працівниками, за висновками яких стан його здоров’я є задовільним. У той же день про затримання обвинуваченого повідомлено його адвокатів", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура повідомляє, що з 21 грудня 2007 року "Рудьковський та його захисники необґрунтовано ухиляються від ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, порушуючи свої процесуальні обов’язки".

У повідомленні вказується, що хоча підпискою про невиїзд місцем перебування Рудьковського було обрано Чернігів, обвинувачений неодноразово залишав вказане місце, не повідомляючи слідство про це, і для ознайомлення з матеріалами справи не з’являвся.

Враховуючи такі обставини, прокуратурою столиці скеровано до суду подання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому з підписки про невиїзд на взяття під варту. За результатами розгляду подання судом винесено постанову про затримання Рудьковського та доставку його до суду під вартою для вирішення питання про зміну щодо нього запобіжного заходу.

"Оскільки кримінальна справа розслідується слідчо-оперативною групою прокуратури міста Києва та Служби безпеки України, вказана постанова суду була скерована до виконання у СБ України", - пояснює прокуратура дії правоохоронців.

Водночас, секретар політради СПУ Ярослав Мендусь у неділю передав радникові-посланникові посольства РФ Всеволоду Лоскутову матеріали про затримання Рудьковского, які будуть передані послові Росії в Україні Віктору Черномирдіну.

Як повідомляє прес-служба СПУ, Мендусь заявив, що Соцпартія має намір привернути увагу міжнародної громадськості до "правового свавілля", що відбувається в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News