Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не вірить, що БЮТ робив під нього підкоп

Неділя, 10 лютого 2008, 20:05

Спікер Арсеній Яценюк не вірить, що БЮТ збирав підписи за його відставку.

"Ні, я не вірю, що БЮТ може збирати підписи як політична сила", - зазначив він в інтерв’ю телеканалу "1+1".

"Якщо така ініціатива була, то вона, скоріше за все, була на рівні певних особистостей, вона не могла бути як скоординована дія політичних сил", - переконаний Яценюк.

Спікер також вважає, що не бачить "ні необхідності, ні можливості вести сьогодні розмови про дострокові вибори", оскільки вони не принесуть країні стабільності й не зможуть розв’язати політичну кризу.

Він також підкреслив, що Верховна Рада не може бути розпущена протягом року після минулих дострокових виборів, навіть якщо депутати з Партії регіонів складуть свої мандати.

Водночас він висловив думку, що робота в парламенті ввійде в нормальне русло, "коли окремі політичні сили зрозуміють, що їхнє бажання повернутися сьогодні у владу навряд чи реальне".

Яценюк також не виключив "шляху жорсткого проведення засідання парламенту" для розблокування його роботи. "Доведеться працювати так само, як було минулий раз - при трибуні, яка охороняється народними депутатами", - пояснив він.

Спікер також висловився проти призначення заступників голови Верховної Ради в нинішній політичній ситуації. "В поточній ситуації дуже добре, що немає заступників. Бо було б три засідання Верховної Ради. Бо кожний заступник вважав би, що він може скликати окреме засідання", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що не відчуває конфлікту між президентом і прем’єром, і що це "надумані речі". "Така робота, кожен відстоює свою позицію", - зазначив Яценюк, висловивши переконання, що вони прийдуть до консенсусу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування