Яценюк приготував для Януковича "тест"

Неділя, 10 лютого 2008, 21:39

Спікер Арсеній Яценюк сподівається, що за ратифікацію вступу України до Світової організації торгівлі проголосують більше 300 народних депутатів.

"Сподіваюся, що всі політичні сили, які брали участь у процесі підготовки до вступу до СОТ - а це і БЮТ, і "Наша Україна", і Партія регіонів - проголосують. Таким чином, ми повинні отримати більше ніж 300 голосів", - сказав він в інтерв’ю каналу "1+1".

"Якщо вже на цьому питанні будуть проблеми, то це буде взірцем політичної непослідовності", - наголосив Яценюк.

Водночас він нагадав, що в парламенту є час для схвалення цього рішення, оскільки це потрібно зробити до липня.

Спікер також висловив думку, що вступ України до СОТ не є "панацеєю від усіх бід", але дає шанс здобути нові ринки і конкурентоспроможність.

За його словами, серйозного колапсу для економіки нашої країни у зв’язку зі вступом до СОТ не очікується, оскільки "Україна протягом останніх трьох років на 90% уже жила у правилах СОТ".

Яценюк також повідомив, що особисто він підтримує вступ України до НАТО. "Я за рух країни уперед. Я як особистість вважаю, що членство України в Альянсі принесе плюс", - сказав він. Водночас спікер висловив думку, що вступ до НАТО відбудеться не в найближчі п’ять або десять років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування