У Литвина знають, про що БЮТ домовляється з Регіонами

Понеділок, 11 лютого 2008, 07:49

Майбутніх дострокових перевиборів в Україні не буде, переконаний депутат від блоку Литвина Михайло Сирота, маючи на увазі як парламентські, так і президентські вибори.

На круглому столі в УНІАН він заявив, що "всі геополітичні сили отримують максимальну вигоду, абсолютно ігноруючи інтереси суспільства".

При цьому Сирота просив не "дивуватися тому, що між очільниками БЮТ і Партією регіонів системно проходять переговори про підняття прохідного бар’єра на виборах до парламенту".

"Я не здивуюся, коли на наступних парламентських виборах нам конституційною більшістю голосів запропонують 10-відсотковий (прохідний  бар'єр), щоб остаточно розчленувати Україну", - додав він.

Блокування Партією регіонів трибуни Верховної Ради представник блоку Литвина пояснює тим, що Партію регіонів усунули від остаточного розподілу державного майна і земельних ресурсів.

"Сьогодні президентські вибори розглядаються не як важіль боротьби, не як повноваження. Повноваження і влада нікому не потрібні", - стверджує Сирота.

"Потрібне конкретне реальне державне майно, яке має перейти у власність фінансово-політичних груп, які сьогодні контролюють Україну. Саме з цим пов’язана боротьба в парламенті", - переконаний він.

Щодо планів Верховної Ради, то найбільш розрекламовані з них Сирота вважає нереальними.

"Депутати не знімуть депутатську недоторканність, не запровадять "імперативний мандат", а власність розподілять на свою користь повністю. Конституція до президентських виборів змінена не буде, референдуму щодо Конституції теж не буде. І тільки після президентських виборів, очевидно, у парламенту настане можливість (сподіваюсь, шостого скликання) набрати 300 голосів для завершенню конституційної реформи", - заявив Сирота.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування