Рудьковський: "Адвокатів немає. Ліків немає"

Понеділок, 11 лютого 2008, 08:17

Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський, який був затриманий у суботу Службою безпеки й перебуває у слідчому ізоляторі, зміг вийти на зв'язок із журналістами.

Як пише газета "Сегодня", у неділю, перебуваючи у слідчому ізоляторі СБУ, він відповів на SMS видання коротким текстовим повідомленням:

"Адвокатів немає. Ліків немає", – після цього зв'язок зник, пише газета.

Як розповіла прес-секретар політика Вікторія Бутенко, Рудьковський знаходився в приватній клініці "Борис", його стан лікарі оцінювали як середньої важкості, і він потребував іще однієї операції, але коли Рудьковський вийшов з палати, 15 осіб у масках, не пред'являючи документів, його захопили і вивезли.

Тієї ж ночі, дізнавшись про те, що Рудьковського забрали з лікарні, з екс-міністром телефоном зв'язався депутат від Партії Регіонів Володимир Сівкович.

Він повідомив "Сегодня", що Рудьковський йому сказав, що знепритомнів, коли його забрали люди в масках.

"Він мені сказав, що в нього ноги оніміли, йому не можна було покидати лікарню, він мав бути на перев'язках і з лікарні просто вийшов до машини... Він себе погано почував, а я в ніч на неділю особисто бачив, що до слідчого ізолятора СБУ приїхали дві машини швидкої допомоги, але медиків усередину не пустили", - додав Сівкович.

За інформацією видання, у неділю приміщення, де утримують Рудьковського, відвідала омбудсмен Ніна Карпачова. Після спілкування з екс-міністром вона заявила, що той "знаходиться в тримісній камері без будь-яких належних умов утримання і не може самостійно пересуватися через жахливий стан здоров'я".

Як відомо, Рудьковский є фігурантом декількох кримінальних справ, що порушені за фактом зловживань у Міністерстві транспорту і зв'язку під час його керівництва.

Нинішнє затримання Рудьковського, за словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, пов'язане з кримінальною справою, порушеною з приводу аеровояжу екс-міністра в Париж і назад на приватному чартерному літаку, який міністр здійснив із 9 по 12 червня минулого року, оплативши даний рейс за рахунок Мінтрансу.

У свою чергу, радник голови МВС Геннадій Москаль заявив, що МВС не має жодного стосунку ані до розслідування справи Рудьковського, ані до оперативно-розшукових дій, пов'язаних із ним, спростував припущення про можливе "замовлення" з боку МВС, а також висловив здивування способом затримання Рудьковського, зазначивши, що МВС у випадку затримання осіб подібного рангу не застосовує маски.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News