Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна нічого не винна Росії за газ?

Понеділок, 11 лютого 2008, 08:56

Екс-міністр палива і енергетики України, депутат фракції Партії регіонів Юрій Бойко запевняє, що в України немає боргів перед Росією за отриманий газ.

"По перше, в нас немає ніяких боргів сьогодні, і швидко так давати згоду на погашення боргів – це я вважаю помилкою. Тому що потрібно оформити документи, потім з‘ясувати ситуацію і потім вже розмовляти про оплату", - заявив в ефірі Радіо "Свобода".

За його словами, "на першому місці сьогодні стоїть проблема оформлення документів – тобто, відхід від ситуації з несанкціонованим відбором газу, з цим соромом, якого ми вже давно не мали".

Реклама:

"Тому, я вважаю передчасними заяви, що давайте ми погасимо щось там. Давайте ми спершу оформимо документи. А потім вже будемо розмовляти", - наголосив Бойко.

Як відомо, у понеділок у Москві керівник "Нафтогазу України" Олег Дубина має провести переговори з керівництвом російського "Газпрому", щоб узгодити "технiчнi умови постачання природного газу до України, а також його транзиту до країн Європи"

Раніше "Газпром" заявив, що припинить поставки палива до України з 12 лютого, якщо ситуація із заборгованістю за газ не буде врегульована. Борг, за версією російської сторони, наближається до пів мільярда доларів. Також заявлялось, що Україна несанкіоновано добирає газ.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування