Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко узяла постраждалих "Еліта-центру" в свої руки

Понеділок, 11 лютого 2008, 10:54

Кабінет міністрів створив комісію для вирішення питання забезпечення житлом потерпілих від квартирної афери групи компаній "Еліта-центр".

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 8 лютого, в якому затверджено склад комісії й план першочергових дій, повідомляють Українські новини.

До складу комісії увійшли 12 осіб, у тому числі міністр регіонального розвитку й будівництва Василь Куйбіда, заступник міністра юстиції Володимир Богатир, заступник голови Київської міськдержадміністрації Михайло Голиця.

Відповідно до розпорядження, до квітня Міністерство внутрішніх справ і Київміськадміністрація мають визначити перелік постраждалих інвесторів і обсяги збитків.

До березня Мінюст, МВС, Мінекономіки, Київміськадміністрація й інші міністерства та відомства повинні представити комісії своє бачення вирішення проблеми забезпечення потерпілих житлом.

Згадані відомства до квітня повинні визначити зобов'язання групи компаній "Еліта-центр" перед інвесторами в частині розміру внесених коштів і кількості проінвестованих квартир.

Київміськадміністрація, Мінрегіонбуд, Мінюст і Державне агентство земельних ресурсів до травня повинні забезпечити виділення земельних ділянок для будівництва житла.

Київміськадміністрація разом з Мінрегіонбудом повинні залучити для цього будівельні компанії.

Крім того, Кабмін доручив міністерствам розробити план заходів щодо вдосконалення нормативно-правових актів у сфері будівництва житла з визначенням гарантій захисту громадян у процесі інвестування будівництва.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко оголосив догану меру Києва Леоніду Черновецькому за незадовільну роботу КМДА із забезпечення житлом вкладників "Еліта-центру".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування