Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковського замкнули у камері як терориста?

Понеділок, 11 лютого 2008, 10:57

Керівництво СБУ проведе службове розслідування щодо правомірності затримання екс-міністра транспорту й зв’язку Миколи Рудьковського, а також місця його утримання.

Таку обіцянку отримала від керівництва СБУ уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карапочова під час зустрічі з виконувачем обов’язків голови СБУ М.М.Герасименком, йдеться у заяві Карпачової, яку розповсюдив її секретаріат.

Як сказано в заяві, під час цієї зустрічі уповноважена з прав людини намагалася встановити, "на якій правовій підставі в юридично неіснуючому слідчому ізоляторі СБУ знаходиться" Рудьковський, а також "ще дві особи понад три роки".

"Керівництво СБУ пояснило, що сюди Рудьковський був доправлений за дорученням слідчого прокуратури та тримається на підставі закону "Про контррозвідувальну діяльність" 2002 року", - сказано в документі.

Обмудсмен уточнює, що "відповідно до пункту 7 статті 7 цього закону, затримувати і тримати у спеціально відведених для цього місцях можна тільки осіб, підозрюваних у підготовці чи проведенні розвідувально-підривної, терористичної діяльності та вчиненні інших злочинів, розслідування яких віднесено до компетенції органів СБУ".

"Однак, як відомо, Рудьковський, по-перше, перебуває в статусі не підозрюваного, а обвинуваченого, а по-друге, слідство у цій справі веде не СБУ, а прокуратура міста Києва", - наголошує Карпачова.

"На прохання омбудсмана керівництво СБУ пообіцяло провести службове розслідування щодо правомірності затримання Рудьковського, а також визначити правовий статус відповідного місця, де можуть триматися підозрювані у вчинені терористичних діянь", - сказано в повідомленні.

Карпачова також вважає, що подібне службове розслідування має провести і Генеральна прокуратура, інформує прес-служба уповноваженого з прав людини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...