Тимошенко не піде на шантаж терористів Бойка і Фірташа

Понеділок, 11 лютого 2008, 11:04

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що не піде на умови "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго" в питаннях врегулювання газового конфлікту.

Про це Тимошенко заявила на брифінгу після позачергового засідання уряду в понеділок зранку.

"Я офіційно заявляю, що уряд не піде на цей шантаж "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго". Ми не будемо укладати договори за листопад-грудень 2007 року за цінами 2008 року і не будемо брати в "РосУкрЕнерго" інший газ, крім середньоазійського", - сказала прем’єр.

За її словами, вимогою "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго" є оформлення вжитого в січні 2008 газу як російський за ціною 314 доларів.

Іншою вимогою посередників Тимошенко назвала оформлення газу, спожитого в листопаді-грудні за цінами 2008 року.

"РосУкрЕнерго", представлене Бойком, Фірташем і Вороніним влаштовувало проти України справжній енергетичний терор. Прокуратура мовчить. Усі силові структури мовчать. Я отримала від президента листа, де він зобов’язав уряд до кінця дня 10 лютого підписати договір "Нафтогазу" з російською стороною. Я так відчуваю, що з "РосУкрЕнерго"...", - додала Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що "РосУкрЕнерго" поставило Україну до відома, що у компанії більше немає для України середньоазійського газу".

"РосУкрЕнерго" проекспортувало 1,5 мільярда кубометрів, а Україні виставило газ по ціні 314 доларів", - обурилась прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...