Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко проситиме Ющенка вчинити вбивство

Понеділок, 11 лютого 2008, 11:25

Прем’єр Юлія Тимошенко має намір обговорити з президентом Віктором Ющенком питання ліквідації "УкрГаз-Енерго".

Про це Тимошенко повідомила на брифінгу, відповідаючи на питання, чи було ухвалено постанову Кабміну, якою скасовувалася постанова уряду Юрія Єханурова про створення "УкрГаз-Енерго".

"Ми домовились, що о 13 годині на зустрічі з президентом будемо говорити на цю тему. Я сподіваюся отримати підтримку президента в тому, щоб через ухвалення відповідних постанов прибрати "УкрГаз-Енерго", - заявила вона.

Тимошенко відкинула наявність боргів України перед Газпромом, оскільки "ніяких угод на постачання газу між НАК "Нафтогаз" і РАО "Газпром" не існує".

"НАК "Нафтогаз" з 2006 року ніяких прямих конрактів з Газпромом не має", - сказала прем'єр, додавши, що таким чином НАК не може накопичити заборгованість перед Газпромом.

Водночас Тимошенко повідомила, що уряд Януковича залишив заборгованість за жовтень-грудень 2007 року за спожитий газ на 1 мільярд 72 мільйони гривень.

"Керівники НАК під проводом Бойка, Вороніна зібрали гроші з країни за спожитий газ. Але не заплатили "РосУкрЕнерго". На рахунках НАК не було жодної копійки для розрахунків, коли прийшов новий уряд. Ці гроші витрачені невідомо ким і куди", - поскаржилася прем’єр.

"Враховуючи, що Україна споживала газ у листопаді-лютому ми хотіли зафіксувати стосунки з "РосУкрЕнерго" і розрахуватися за газ, враховуючи, що Янукович і Бойко за нього не розраховувались", - сказала Тимошенко.

Водночас вона заявила, що буде наполягати на реструктуризації цього борг перед "РосУкрЕнерго", оскільки в "Нафтогазу" нема можливості погасити цю суму одразу.

"Це борг, який залишили в спадщину Янукович, Бойко і компанія. Так само Бойко, який представляє "РосУкрЕнерго" має зробити так, щоб цей борг був реструктурований на тривалий час", - заявила Тимошенко.

Прем’єр сказала, що протягом листопада-грудня не існувало "жодних актів, жодних договорів на поставку газу".

"Уряд Януковича залишив країну без жодних контрактів жодних договорів, навіть з "РосУкрЕнерго", - повідомила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування