Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грип закрив школи в 19 областях і у Києві

Понеділок, 11 лютого 2008, 13:05

У 19 регіонах України спостерігається тенденція росту захворюваності школярів грипом.

У зв'язку з цим 915 загальноосвітніх навчальних закладів закриті на карантин, не навчаються 367,2 тис. школярів, повідомляє Ліга.

Як повідомляє Міністерство освіти і науки України, закриті навчальні заклади у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Луганській, Полтавській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Черкаській і Чернігівській областях, а також у Севастополі.

За даними моніторингу захворюваності населення столиці грипом, на сьогоднішній день ситуація в Києві не епідемічна.

Водночас, УНІАН з посиланням на Київську міськдержадміністрацію повідомляє, що у загальноосвітніх навчальних закладах столиці з 13 лютого теж запроваджується карантин.

Призупинити заняття у київських школах планується до 26 лютого, повідомила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька з посиланням на головного санітарного лікаря Києва Ірину Козлову.

"За даними міської санепідеміологічної станції на початок цього тижня захворюваність серед населення міста нижча від епідемічного порогу на 15%, однак спостерігається щотижневе зростання захворюваності серед столичних школярів", - сказала вона.

"Тому, щоб попередити подальше розповсюдження інфекцій ми призупиняємо навчання у столичних школах з 13 по 26 лютого 2008 року. Вже підготовлено проект розпорядження "Про призупинення занять у загальноосвітніх закладах міста", - зазначила Кільчицька.

За інформацією міської СЕС, станом на 7 лютого кількість відсутніх дітей в школах складала 25%. Крім того, збільшилась кількість виділення вірусу парагрипу, що зазвичай є передвісником епідемічного підйому захворюваності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування