Довгий готовий залишитися в меншості?

Понеділок, 11 лютого 2008, 13:49

Керівництво столиці сприйме будь-яке рішення Київської міської територіальної виборчої комісії щодо реєстрації нових депутатів Київради в разі, якщо воно буде прийняте в межах Конституції та законів України.

Про це у понеділок заявив заступник Київського міського голови Олесь Довгий.

Як відомо, у понеділок має відбутися засідання Київської міської ТВК, на якому планується розглянути питання реєстрації нових депутатів БЮТ у Київраді.

За словами Довгого, "стало відомо, що на тервиборчком чиниться шалений тиск з боку політичних сил та деяких народних депутатів, зацікавлених у форсуванні прийняття рішення на їхню користь". При цьому секретар Київради висловив жаль з приводу подібних дій цих політичних сил.

"Ми сприймемо будь-яке рішення тервиборчкому, яке буде прийнято у правовому полі, - наголосив Довгий. - Хотів би підкреслити - нинішній депутатський склад Київради діє в межах Конституції і законів України".

Також секретар Київради вкотре підкреслив, що згідно зі статтею 58 Конституції України закон не може мати зворотної дії.

При цьому він нагадав, що на розгляді у Конституційному суді знаходиться подання від 48 і 56 народних депутатів щодо запровадження імперативного мандата для депутатів місцевих рад та парламенту Автономної Республіки Крим.

Обидві групи просять визнати неконституційним дострокове припинення повноважень депутатів місцевих рад за рішенням керівництва політичної партії або виборчого блоку.

Як повідомлялося, 30 січня 2008 р. Конституційний Суд України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційними поданнями 48 та 56 народних депутатів України щодо відповідності Конституції закону про імперативний мандат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування