Богатирьова заявила про безпорадність РНБО проти "РосУкрЕнерго"

Понеділок, 11 лютого 2008, 14:21

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова вважає, що питання про можливе відсторонення компанії "РосУкрЕнерго" від постачань газу в Україну залежить від рішення засновників цієї компанії.

Про це Богатирьова заявила на брифінгу в понеділок, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Сьогодні будь-які заяви, будь-які бажання не залежать від української сторони. Вони залежать сьогодні від засновників "РосУкрЕнерго", якими не є Україна", – сказала вона.

Богатирьова відзначила, що свою думку щодо політики енергопостачання країни РНБО висловила на засіданні 1 лютого.

"Я вважаю, що в питанні енергопоставок дуже багато політичних спекуляцій і політично заангажованих як питань, так і відповідей", – підкреслила секретар РНБО.

Вона пояснила, що РНБО не приймає рішення про те, кого Україна залучає на ринок постачань газу або кого повинна відстороняти.

Богатирьова підкреслила, що цей орган тільки приймає рішення про вибір стратегії в енергетичній галузі.

Як відомо, Кабінет міністрів відмовляється підписувати угоду з компанією "РосУкрЕнерго" про постачання газу в Україну, а також про врегулювання боргу за поставлений у листопаді-грудні 2007 року газ на умовах, висунутих цією компанією.

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина вважає передчасним усунення компанії "РосУкрЕнерго" зі схеми постачань імпортного природного газу в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування