У Ющенка заявляють, що Газпром на них тисне

Понеділок, 11 лютого 2008, 15:07

У секретаріаті президента називають тиском різкі заяви "Газпрому" про можливість відключення газу для України.

Про це заявив на брифінгу в понеділок перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак

"Хочу нагадати, що НАК "Нафтогаз" не має жодних прямих стосунків з "Газпромом". Ось чому будь-які різкі заяви керівників "Газпрому" ми розцінюємо як певний тиск з тим, щоб розв’язати ситуацію з максимальною користю для цієї структури", - сказав Шлапак.

При цьому він наголосив, що українська сторона неодноразово виходила з ініціативою побудувати прямі відносини між "Газпромом" і "Нафтогазом".

Він також повідомив, що і у секретаріаті президента триває зустріч з прем’єром та спікером, і поки що немає конкретного рішення щодо газового питання.

"НАК "Нафтогаз" і УкрГазЕнерго не можуть дійти згоди щодо об’ємів і ціни газу, який відбирався в листопаді – грудні минулого року, а в січні виникла відповідна позиція і заява "Газпрому" щодо того, що в січні ми, виявляється, вже споживали певну суміш, а не середньо азійський газ", - сказав він.

Шлапак також спростував інформацію про те, що президент проти того, щоб прибрати посередника у газових стосунках між "Газпромом" і "Нафтогазом".

"Президент жодного разу не говорив, що нам треба чи не треба прибирати будь-яку штучну компанію", - сказав Шлапак, додавши, що, на думку президента, "змінювати правила" потрібно поступово.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...