Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко намагаються нашкребти гроші для "Газпрому"

Понеділок, 11 лютого 2008, 15:24

Кабінет міністрів готовий перерахувати на рахунок НАК "Нафтогаз України" близько 4 мільярдів гривень для розрахунків за споживання газу з російським "Газпромом".

Про це повідомив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу у понеділок.

"Уряд сьогодні шукає можливість для того, щоб акумулювати на своїх рахунках кошти допомогти НАК "Нафтогаз" отримати ресурс... Мова йде про компенсацію, яку уряд в бюджеті закладав, що стосується ціни газу для теплокомуненерго, з тим, щоб на рахунках НАК була сконцентрована вся необхідна сума для розрахунку з нашими газовими партнерами, як тільки ми досягнемо згоди щодо об’ємів і цінових параметрів", - сказав він.

На питання, звідки будуть знайдені ці кошти, Шлапак відповів:

"Це гроші, які НАК закумулював на своїх рахунках, тобто це поточні кошти на його рахунках. І по-друге, це кошти уряду, які уряд мав би, як різницю в ціні для газу, який направляється на теплокомуненерго".

"В бюджеті 2008 року ця сума обраховується в 4,3 мільярди гривень. Отже частину цих коштів уряд готовий перенаправити НАК "Нафтогазу" уже завтра. Ось той ресурс, яким можна користуватися для того, щоб розрахуватися за газ, який ми споживали в кінці 2007 року", - додав Шлапак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...