Газовики стверджують, що будинок у Львові вибухнув не через газ

Понеділок, 11 лютого 2008, 15:29

Причиною руйнування житлового будинку у центральній частині Львова, що стався 7 лютого по вул. Костюшко, не є вибух побутового газу.

Такого висновку дійшла комісія у складі експертів ДК "Газ України", підприємств з газопостачання та газифікації "Львівгаз" і "Харківміськгаз", які вивчали обставини і причини вибуху на місці надзвичайної події.

Комісією було встановлено, що запаху газу мешканці будинку не відчували. Також від мешканців в районі цієї вулиці не надходило повідомлень на телефон аварійної служби "Львівгаз" про запах побутового газу.

Водночас, як стало відомо комісії, у будинку, де стався вибух, був присутній запах іншої речовини, повідомляє прес-служба "Газ України".

На підставі цих та інших важливих обставин, попереднього обстеження місця події у Львові, комісія дійшла аргументованого висновку, що наслідки вибуху не є типовими для руйнувань, спричинених вибухом побутового газу.

"Газ України" заявляє, що компанія та її структурні підрозділи забезпечують контроль за стабільною і безпечною роботою газорозподільних мереж у Львові та Львівській області.

Також "Газ України" закликає місцеві органи влади якомога скоріше завершити розслідування причин руйнування будинку по вул. Костюшко, 14 та повідомити громадськість про істинні причини вибуху.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування