Газпром не проти відмовитися від "РосУкрЕнерго"

Понеділок, 11 лютого 2008, 15:49

"Газпром" не буде заперечувати проти нових схем поставок газу в Україну, якщо вони не погіршать для нього їхню економіку.

Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", сказав у понеділок офіційний представник російського газового холдингу Сергій Купріянов.

"Що стосується нових пропозицій, наша позиція полягає в тому, що для "Газпрому" ситуація не повинна погіршитися. Ми готові обговорювати пропозиції, якщо вони не будуть погіршувати економічну складову для "Газпрому" і забезпечать безпеку поставок", - сказав він.

НАК "Нафтогаз України", що закуповує газ у монополіста-імпортера "Укргаз-Енерго", раніше заявляла про намір відмовитися не тільки від послуг цього свого спільного зі швейцарською "РосУкрЕнерго" підприємства, але і від послуг самої "РосУкрЕнерго", що є монопольним експортером.

Купріянов підкреслив, що ця позиція газового холдингу є безумовною. "Щоб ми могли розмовляти про нові схеми, треба закрити борги за старими схемами", - сказав він.

Купріянов відзначив, що переговори між главою "Газпрому" Олексієм Міллером і главою "Нафтогаза" Олегом Дубиною у Москві продовжуються вже понад дві години.

За його словами, якщо за сьогоднішній день ситуація не буде урегульована, то з вівторка в Україні не буде російського газу, що займає в структурі українського імпорту газу біля однієї чверті.

У свою чергу заступник голови секретаріату Олександр Шлапак на брифінгу у понеділок, передаючи розмову між Балогою і Міллером, підтвердив можливість виходу на прямі стосунки між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Ми встигли лише кількома словами перекинутися з Балогою з приводу його розмови з Міллером. Він сказав мені тільки одну фразу: пан Міллер сказав тільки одне: "Ми з радістю перейдемо на прямі стосунки з Україною по відповідній ціні", - переповів Шлапак.

РИА Новости,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування