Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готова заплатити за газ, якщо будуть акти

Понеділок, 11 лютого 2008, 17:03

Уряд має у своєму розпорядженні фінансові кошти для погашення заборгованості за постачання газу в листопаді-грудні 2007 року за ціною 2007 року, а не 2008, як вимагає компанія "РосУкрЕнерго".

Про це повідомила прем`єр Юлія Тимошенко в понеділок під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій країн Євросоюзу, акредитованих в Україні.

"Наш уряд акумулював кошти, тут не може бути жодних сумнівів – ми розраховуватимемось за попередній період", - сказала Тимошенко.

При цьому прем`єр наголосила, що уряд готовий погасити заборгованість тільки за умови, якщо "РосУкрЕнерго" підпише документи про постачання газу в кінці 2007 року за цінами 2007 року.

"Ми готові розрахуватись з компанією "УкрГаз-Енерго", якщо вона пред`явить акти на основі цін 2007 року", - відзначила вона.

Як повідомлялося, "Газпром" заявив, що може з 12 лютого припинити постачання російського газу до України. Згідно із заявою компанії, станом на 7 лютого в Україні "осіло" 1,5 млрд. куб. м російського газу і виникла заборгованість у розмірі 500 млн. дол., а загальний прострочений борг з постачання газу до України сягнув уже 1,5 млрд. дол.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування