Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великого перевороту від справи Рудьковського можна не чекати?

Понеділок, 11 лютого 2008, 18:00

Більшість політологів вважає, що арешт екс-міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського не матиме гучних політичних наслідків.

Про це йдеться в експерт-опитуванні Центру досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

Зокрема, політолог Вадим Карасьов вважає, що така практика може бути застосовна до інших неоднозначних, сумнівних персонажів української політики і бізнесу, а особливо до тих, які не мають "партійно-фракційного даху".

"Ця ситуація може вдарити по Соціалістичній партії. Тому що Рудьковський – слабка ланка СПУ, а СПУ, в свою чергу, була слабкою ланкою антикризової коаліції", - вважає він.

За словами експерта, ця ситуація "може сприяти витісненню соціалістів із партійно-політичного поля".

На його думку, це також сприятиме обмеженню лівому маневру Партії регіонів, які через соціалістів могли дрейфувати в лівизну. Тепер Партія регіонів буде тяжіти все ж таки до президентського полюсу політики.

У свою чергу політолог Володимир Фесенко припускає, що прямих наслідків не буде, окрім чергового конфлікту у відносинах між опозицією і коаліцією, між силовими структурами і опозицією.

"Арешт Рудьковського стане приводом для звинувачень президента, нової "помаранчевої" влади з боку радикальної опозиції", - зазначив він.

При цьому політолог вважає, що "справа Рудьковського не стане резонансною, вона не призведе до якихось нових конфліктів, або якихось нових конфігурацій у відносинах між політичними силами".

Водночас, на думку Фесенка, залишається відкритим питання чи залишиться ця справа поодиноким випадком, чи відкриє певний ланцюжок в таких самих справах проти представників колишньої влади, яких звинувачують в корупції, порушеннях закону.

Політолог Михайло Погребінський вважає, що ця історія, швидше за все, закінчиться без жорстких наслідків для Рудьковського.

"Наслідком може стати розуміння всіх, хто не входить до команди президента, що їх може чекати приблизно така доля. Це означає, що може бути консолідація антипрезидентських сил і тоді "мало не видасться", - вважає він.

Як відомо, 11 лютого суддя Печерського райсуду Києва прийняв рішення про утримання під вартою Рудьковського. Таким чином суддя задовольнив подання прокуратури міста Києва, яка просила змінити запобіжний захід Рудьковському з підписки про невиїзд на арешт.

Проти Рудьковського порушено кримінальну справу за розтрату майна в особливо великих розмірах під час здійснення приватної поїздки за маршрутом Київ-Париж-Київ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування