Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київський тервиборчком підіграв Черновецькому

Понеділок, 11 лютого 2008, 19:07
Київська міська територіальна виборча комісія припинила розгляд питання про реєстрацію наступних за списком кандидатів у депутати Київради від БЮТ замість депутатів, що вийшли з фракції.

Таке рішення київський тервиборчком прийняв на засіданні в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Своє рішення тервиборчком мотивував тим, що він прострочив розгляд даного питання в терміни, встановлені судом.

Раніше Апеляційний адміністративний суд Києва зняв обмеження на дію рішення ради БЮТ про дострокове припинення повноважень 15 депутатів Київради, що вийшли з фракції. При цьому суд дав Київському тервиборчкому три дні на виконання даного рішення ради БЮТ.

Київський тервиборчком порахував, що оскільки даний термін уже вийшов, то тепер це питання повинна розглядати Центральна виборча комісія.

Адвокат БЮТ Володимир Пилипенко заявив, що БЮТ розцінює дане рішення тервиборчкома як "саботаж роботи Київради".

Пилипенко також відзначив, що відповідно до роз'яснень ЦВК, що БЮТ надав тервиборчкому, вважається, що повноваження 15 депутатів уже припинені і для цього не потрібно ніякого формального рішення тервиборчкому.

Таким чином, за словами Пилипенка, на сьогоднішній день пленарні засідання Київради, у яких будуть брати участь дані 15 депутатів, будуть вважатися недійсними.

У той же час, не реєструючи наступних 15 кандидатів замість тих, що вибули, тервиборчком тим самим саботує роботу Київради, підкреслив адвокат.

Він також відзначив, що БЮТ подав документи в ЦВК для реєстрації наступних за списком кандидатів. Разом з тим, чинним законодавством не встановлені терміни розгляду ЦВК таких питань.

У свою чергу лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова не виключила, що БЮТ буде звертатися або в правоохоронні органи, або в суд із приводу саботажу тервиборчкому у виконанні рішення ради БЮТ.

Меліхова також не виключила, що блок подасть позов до суду про примусовий розпуск тервиборчкому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування