Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві почався тиждень НАТО

Вівторок, 12 лютого 2008, 07:58

У Києві почався восьмий Міжнародний тиждень НАТО, що проводиться під гаслом "НАТО та партнери: долаючи виклики безпеки", повідомляє Радіо "Свобода".

У рамках цього заходу, протягом 7-ми днів на базі Національної академії оборони України військові генерали з країн Альянсу читатимуть лекції для українських військовослужбовців та студентів, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами начальника Національної академії оборони, генерала Віталія Радецького, курсантів військових університетів та студентів цивільних навчальних закладів передусім цікавить роль країн альянсу у військових операціях і які саме переваги отримає українська сторона від приєднання до плану дій НАТО.

"Наші військові критично до цього ставляться. Якщо хтось думає, що тут сліпе копіювання, - ні, ні. Є дуже багато корисного у цих питаннях, які там розглядаються. І тоді розширюється кругозір нашого військового і він зовсім по іншому дивиться на проблеми, які є у них, та порівнюють з нашою ситуацією", - каже він.

Основною темою міжнародного інформаційного тижня є виклики безпеки для всіх партнерів альянсу. Попередньо перед квітневим самітом у Бухаресті їх озвучать у Києві 13 представників римського оборонного коледжу НАТО.

Радецький переконаний, що рішення бухарестського саміту матимуть суттєве значення як для самого Альянсу, так і для його партнерів, додає Радіо "Свобода".

"Ми сподіваємось, що наша співпраця отримає додаткові імпульси й позитивну динаміку та сприятиме подальшому зміцненню нашої спільної безпеки", - зазначив він.

Приєднання до ПДЧ найближчим часом залишатиметься в центрі політичних дискусій в Україні, вважає посол Словаччини Урбан Руснак. Саме Словаччина нині виконує роль Контактної місії НАТО в Україні.

Руснак наголошує, що ПДЧ – це важлива частина процесу підготовки внутрішніх умов, щоб країна відповідала, коли мова йтиме саме про членство в НАТО, але ПДЧ – це не вступ до Альянсу. "Форма і глибина співробітництва України з НАТО залежить, перш за все, від волі та бажання української сторони", - каже посол.

Начальник оборонного коледжу НАТО в Римі генерал-лейтенант Марк Ванкірсбілк уже втретє бере участь у Міжнародному тижні НАТО в Києві.

За його словами, лекції з питань організації та методів функціонування Альянсу, а також з інших питань міжнародної безпеки, які представники коледжу проведуть у Національній академії оборони, – це не лише лекції, а справжній обмін ідеями, адже українські військові протягом цього матимуть прямий доступ до радників факультетів Оборонного коледжу НАТО.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування