Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу в Сєвєродонецьку запропонували палац за $1 млн?

Вівторок, 12 лютого 2008, 08:25

СБУ розслідує факти тиску на мера Сєвєродонецька Володимира Грицишина.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", мер запропонував лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу орендувати Льодовий палац спорту за $1 млн.

Це єдина умова, за якої можливе проведення в Сєвєродонецьку з'їзду депутатів усіх рівнів, зазначає видання.

Як відомо, у понеділок, 11 лютого, прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що на адресу мера Сєвєродонецька надходять погрози і на підставі заяви Грицишина про тиск на нього в Сєвєродонецьк спрямовані співробітники підрозділу центру спецоперацій з боротьби з тероризмом.

Сам Грицишин підтвердив виданню, що 7 лютого йому погрожували по телефону.

"Поки я був на зустрічі в Києві з Віктором Януковичем, у мою приймальню кілька разів дзвонили невідомі і погрожували", - сказав він.

За словами джерела газети в Сєвєродонецькій міськраді, крім телефонних погроз, що надходили від імені громадської організації "Донецька республіка", Грицишину було передано лист із погрозами. "У ньому члени "Донецької республіки" нібито вимагають від мера не заважати проведенню з'їзду в Льодовому палаці", - повідомив співрозмовник.

У понеділок же в управління СБУ в Донецькій області для дачі свідчень був викликаний лідер громадської організації "Донецька республіка" Олександр Цуркан.

Висунуті обвинувачення він назвав "провокацією, що сфабрикували в СБУ". "Це повна маячня. Я прошу вибачення за тих виродків, що написали в цьому листі про мера і його родину. Ми таким ніколи не займалися", - заявив Цуркан.

Між тим у Сєвєродонецьку міськраду надійшла заява 54 народних депутатів від Партії регіонів з вимогою надати 23 лютого велику залу Льодового палацу для зустрічі з виборцями.

Як повідомило "Комерсанту" джерело в міськраді, відповідь мера не змусила себе довго чекати – Грицишин запропонував Януковичу орендувати будинок Льодового палацу за $1 млн.

"Тільки в цьому випадку Володимир Грицишин не буде проти проведення з'їзду 23 лютого", - сказав співрозмовник видання.

Як відомо, на 23 лютого в Сєвєродонецьку мають намір провести з'їзд депутатів рад усіх рівнів.

Однак цей захід зараз перебуває під загрозою зриву, тому що 25 січня Сєвєродонецька міськрада заборонила проведення в Льодовому палаці громадсько-політичних заходів, пише видання.

Перший такий з'їзд у Сєвєродонецьку пройшов наприкінці 2004 року. За його підсумками СБУ порушила кримінальну справу про сепаратизм.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування