Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз заявляє, що Ющенко "замовив" Рудьковського

Вівторок, 12 лютого 2008, 08:51

Лідер СПУ Олександр Мороз заявляє, що президент Віктор Ющенко є "конкретним замовником" затримання екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського Службою безпеки.

"Я маю всі підстави говорити, що це замовна дія з боку української влади. Є конкретний замовник – це президент України. І не треба цього приховувати. І є виконавці, які, до речі, грубо порушують українське законодавство", - заявив він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Він давав доручення такі за тієї інформації, що в мене є", - пояснив Мороз.

За його словами, причина в тому, що Рудьковський "абсолютно відкрито, публічно і різко критикував нинішню владу за її дії, за її наміри...".

Коментуючи зауваження, що за такою логікою, імовірно, треба було б заарештувати самого лідера СПУ, Мороз сказав: "Привід потрібен бути, а формальний привід знайшли: от, бачите, колись-то він (Рудьковський) їздив чи літав за кордон, ніби, що це була приватна поїздка, а держава розрахувалася".

"Але в нього докази є, що це не так, тільки що ці докази слідство не бере до уваги, воно просто відкидає їх, не долучає до справи", - наголосив він.

Коментуючи інші справи, порушені проти членів СПУ, зокрема – екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка, а також конфліктну ситуацію з головою ФДМ Валентиною Семенюк, Мороз зазначив:

"Я гадаю, що тут немає сумнівів відносно невипадковості такого вибору (правоохоронних органів). Він красномовно, цей вибір, проглядається в даному випадку при арешті і утриманні під вартою Миколи Рудьковського за придумані зловживання, які, навіть при наявності таких, не мали б викликати таких санкцій, тому що Микола Миколайович добросовісно співпрацював зі слідством..."

Лідер соціалістів стверджує, що прокуратура Києва "не хоче брати до уваги" документи, надані Рудьковським для слідства, "оскільки вона мала (я так можу робити висновки) інший варіант розвитку подій або інше замовлення, якщо називати речі своїми словами".

"Ясна річ, суд має визначати характер відповідальності. Якщо така має наступити для Миколи Рудьковського... Але ми, до речі, знаємо і залежність суду, і вже багато разів люди мають переконання, що, особливо, якщо Печерський суд розглядає якесь питання, то це буде на конкретне замовлення і щодо виборчого процесу, і щодо інших питань", - додав він.

Водночас, Мороз зазначив, що "хотів би менше всього виступати як адвокат Миколи Рудьковського, бо не про те йдеться".

"Суть справи можна аналізувати, можна говорити про те, що бажання навести порядок з використанням бюджетних коштів у державі можна тільки вітати, але треба починати з себе і з секретаріату президента, Кабміну, різних відомств, які користуються спеціальним правом використання транспорту", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...