Італія вже готова "прибрати до рук" Євро-2012

Вівторок, 12 лютого 2008, 10:42

Італія може провести Євро-2012, якщо Україна і Польща втратять це право.

Про це заявив президент Федерації футболу Італії Джанкарло Абете, повідомляє Ліга з посиланням на "Channel4".

Абете вважає, що рішення надати право проведення Чемпіонату Європи двом країнам зі Східної Європи було політичним, однак Україна і Польща зіштовхнулися з проблемами на шляху організації континентального чемпіонату.

"UEFA дав Україні і Польщі термін у шість місяців, щоб прискорити процес підготовки. Політичне рішення 2007 року по господарях Євро-2012 було ухвалено для популяризації футболу в Східній Європі. Після Євро-2008 ми подивимося, як ці дві країни впоралися з завданням", - сказав він.

"Якщо чесно, я сподіваюся, що Україна і Польща впораються з усіма проблемами і гідно проведуть Чемпіонат Європи. Якщо ж проблеми залишаться, ми готові запропонувати свою допомогу в проведенні Чемпіонату. У нас є плани з проведення Євро-2016, однак я закликаю вже зараз почати реконструкцію наших стадіонів", - заявив Абете.

Як відомо, Україна і Польща отримали попередження від президента UEFA Мішеля Платіні. Він попросив прискорити підготовку до проведення Чемпіонату Європи з футболу, який дві країни будуть приймати у 2012 році.

5 лютого цього року стало відомо, що Футбольна асоціація Шотландії має намір запропонувати свою кандидатуру на проведення чемпіонату Європи 2012 року, якщо УЄФА відбере це право в України і Польщі. Виконавчий директор Футбольної асоціації Шотландії Гордон Сміт підтвердив такий намір.

Поки заплановано, що Євро-2012 в Україні пройде в Києві, Дніпропетровську, Донецьку і Львові. У якості запасних міст виступають Одеса і Харків.

За оцінками Мінфіну, для проведення Євро-2012 Україні необхідно близько 126 млрд. грн. ($24,9 млрд.), з яких лише 26 млрд. грн. має надійти з державного і місцевого бюджетів, а інші кошти - від приватних інвесторів. У 2008 році на підготовку до чемпіонату планується виділити з держбюджету 4 млрд. грн. ($792 млн.).

Президент Віктор Ющенко доручав до кінця січня поточного року завершити всі підготовчі й організаційні роботи в контексті підготовки до Євро-2012. З лютого повинна початися повномасштабна практична робота в цьому напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування