Янукович теж зібрався в Сєвєродонецьк

Вівторок, 12 лютого 2008, 14:01

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має намір взяти участь у всеукраїнському з’їзді депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку.

Про це у вівторок сказав співголова оргкомітету з’їзду, депутат фракції Партії регіонів Віктор Тихонов, повідомляє УНІАН.

Він також повідомив, що склад делегацій формується органами місцевих влад. "На з`їзд направляються делегати кожною місцевою радою відповідно до заявок депутатів", - сказав він, додавши, що організатори з’їзду мають намір надіслати запрошення послам країн Євросоюзу і СНД для участі у форумі.

"Що стосується можливої участі (секретаря РНБО Раїси) Богатирьової, то я особисто на раді фракції оголосив, що всі бажаючі депутати повинні подати свої заявки. Чи буде там Богатирьова, не знаю. Ми їй забороняти не будемо – вона поки що є депутатом і членом Партії регіонів", - додав Тихонов.

Депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко, кажучи про можливу участь мера Москви Юрія Лужкова, який був присутній на першому з’їзді в Сєвєродонецьку в 2004 році, зазначив: "Якщо з боку Лужкова буде проявлена ініціатива, то він буде на цьому з’їзді".

Водночас, Тихонов додав, що в з’їзді планується участь представників Росії. "Росіяни будуть однозначно", - заявив він, не уточнюючи прізвища можливих гостей.

Він також зазначив, що робота з’їзду буде заснована на двох європейських хартіях – з питань розвитку місцевого самоврядування і про регіональні мови.

Тихонов повідомив, що організатори з’їзду мають намір звернутися до органів МВС з проханням забезпечити безпеку в зв’язку з тим, що на цю ж дату в Сєвєродонецьку планується проведення ще 13 масових заходів.

Як відомо, 23 лютого планувалося провести 2-й з’їзд в Сєвєродонецьку, однак з організаційних причин його було перенесено на 1 березня, про що у вівторок повідомив Колесніченко.

"З’їзд відбудеться в Льодовому палаці Сєвєродонецька 1 березня о 12-й годині. Якщо виникнуть якісь проблеми з приміщенням, ми готові проводити з`їзд і на вулиці", - сказав він.

Колесніченко наголосив, що у ході з`їзду планується прийняти низку постанов і резолюцій з питань розвитку місцевого самоврядування, захисту прав російськомовних громадян, а також з питань НАТО і спроб перегляду історії Великої Вітчизняної війни.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...