Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога заборонив БЮТ вимагати щось в опозиції

Вівторок, 12 лютого 2008, 14:52

Глава секретаріату президента Віктор Балога застерігає фракції коаліції від висунення якихось вимог опозиції, що призвели б до нового блокування роботи Верховної Ради.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою.

На його думку, перелік питань, внесених до порядку денного, має спонукати опозицію розблокувати діяльність парламенту. Йдеться про законопроекти, які мають важливе загальнодержавне і соціальне значення: про встановлення прожиткового мінімуму, державні закупівлі товарів і послуг, сільську медицину, скасування депутатської недоторканності, Кабінет Міністрів.

При цьому керівник секретаріату висловив застереження проти можливості висунення якихось зустрічних умов уже з боку сил більшості, зокрема, БЮТ.

"Коаліція має показати налаштованість на розблокування парламенту та проведення результативних голосувань. Потрібно усвідомити, що обмін претензіями лише міцніше закоркує законотворчий процес у ВР", - попередив він.

"Жодні додаткові умови з боку коаліційних сил у нинішній ситуації неприйнятні, оскільки неминуче призведуть до посилення напруженості в парламенті. Варто пам’ятати, що шантаж – далеко не кращий політичний інструмент незалежно від того, у чиїх руках він опиняється", – відзначив Балога.

Балога також звернув увагу більшості на необхідність прийняття закону "Про Кабінет Міністрів", як цього вимагає коаліційна угода.

Згідно з нею, законопроект про функції та повноваження Кабміну входить до пакету, який мав бути проголосований ще до формування уряду й обрання прем’єр-міністра.

"Свого часу президент Віктор Ющенко погодився, що закон "Про Кабінет Міністрів" прийматиметься після затвердження персонального складу уряду. Однак поняття "після" не може бути безмежним у часі", - застеріг Балога.

"Слід використати можливість рестарту законотворчої роботи для ухвалення законопроекту про Кабмін як основного регламенту діяльності виконавчої влади. Більше того, необхідно прийняти весь пакет законопроектів, який закладений в основу створення коаліції, яка, у свою чергу, сформувала Кабінет Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко", - вважає керівник секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: