Лукашенко обіцяє не "душити" ЗМІ, але буде обмежувати

Вівторок, 12 лютого 2008, 15:46

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що з метою недопущення дестабілізації ситуації в суспільстві держава має контролювати діяльність засобів масової інформації.

"ЗМІ можуть у мить зруйнувати державу, і тому вони повинні контролюватися", - заявив Лукашенко, відповідаючи у вівторок на питання студентів журфаку Білоруського держуніверситету.

Лукашенко не згодний з тим, що нібито в білоруських ЗМІ превалює тільки точка зору влади: "Є маса ЗМІ, що висловлюють різні точки зору, у тому числі поливаючи президента".

Він сказав також, що "засоби масової інформації серйозного характеру ніколи не будуть приватизовані, як не може бути приватизована ідеологія".

"Якщо я й обмежую десь журналістів, то лише в інтересах держави", - зазначив президент.

Звертаючись до майбутніх журналістів, Лукашенко заявив: "Немає чому мені вас "душити", я вас не боюся".

Коментуючи висловлювані на свою адресу обвинувачення в тому, що президент Білорусії є "останнім диктатором у Європі", душителем незалежних засобів масової інформації, Лукашенко відповів:

"Нехай називають, як хочуть. Як у народі кажуть: хоч горщиком називайте, тільки в піч не ставте".

Лукашенко також заявив, що Росія поки не готова будувати Союзну державу з Білорусією на рівноправній основі.

"Союзна конституція має бути не слабкішою за нині діючий договір про державотворення. Так ми вважаємо, але в росіян інша позиція", - сказав Лукашенко.

"Рівноправність - головний принцип створення будь-яких союзів. Росія до цього не готова. Коли буде готова, відверто скажу, не знаю", - заявив білоруський президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування