Депутати досягли хоч якогось консенсусу

Вівторок, 12 лютого 2008, 16:26

Депутати Верховної Ради дійшли згоди щодо початку розгляду закону про внесення змін до закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Про це під час відкриття вечірнього засідання парламенту заявив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Зауваживши, що існує ще 32 аналогічні проекти, Яценюк запропонував розглянути саме проект №1476, "а надалі під час другого читання вислухати усі пропозиції, щоб нарешті зняти ярмо у вигляді державних закупівель".

Крім того, найближчим часом депутати розглянуть законопроект, внесений президентом Віктором Ющенком, щодо внесення змін до закону про встановлення прожиткового мінімуму.

Також парламентарі розглянуть проект закону про чисельність Збройних сил України на 2008 рік і проект закону про внесення змін до Господарсько-процесуального кодексу.

Яценюк звернув увагу на необхідність ухвалення календарного плану роботи Верховної Ради, "щоб ми знали, коли ми працюємо в сесійному залі, а коли з нашими виборцями в округах".

"Ми дійшли згоди в тому, що на наступне пленарне засідання пропонується внести узгоджений законопроект, який складається з двох розділів", - зазначив спікер.

"Усі спірні питання, що мають резонансний характер, пропонується винести в окремий розділ, а потім ми будемо голосувати як завжди: або включаємо їх, або не включаємо", - додав він.

Тому Яценюк доручив головам комітетів Верховної Ради розглянути остаточно проект порядку денного і внести його задля прийняття у першому, другому читанні і в цілому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News