Коаліція і опозиція синхронно "наїхали" на Яценюка

Вівторок, 12 лютого 2008, 18:13

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко пропонує внести до порядку денного засідання у середу усі 12 президентських законопроектів, визначених президентською угодою.

Про це він сказав з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"Ми пропонуємо на завтра внести і проголосувати усі 12 законопроектів, і зокрема ті, що стосуються недоторканності, пільг, закону про Кабмін і так далі", - сказав він.

Водночас представник Партії регіонів Олександр Єфремов звинуватив коаліцію у зриві домовленостей, згідно з якими більшість мала підтримати зміни до Господарського кодексу.

Кириленко на це відповів, що коаліція відмовляється працювати в умовах подібних ультиматумів: "ви проголосуєте за наш закон, а ми вам завтра заблокуємо трибуну через НАТО".

Крім того, деякі представники коаліції звинуватили спікера Арсенія Яценюка у тому, що він проштовхує лобістські законопроекти, маючи на увазі зміни до Господарського кодексу.

На це Яценюк відповів:

"Добре, добре, що ми зайшли в зал і почали працювати. Є законопроекти, які влаштовують ту чи іншу сторону, і коли ставиться питання про включення до порядку денного одних законопроектів, то об’єктивно треба ставити й інші. Тому що тут є ліва сторона залу. У них є 223 народних депутати"

"Тому я хочу сказати, коли йдуть звинувачення про те, чому я включаю регіонівські чи нерегіонівські законопроекти, то вони ("Регіони") представлені 35% українського населення. Тому не потрібно тут критики", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News