Балога побачив тандем Тимошенко і Януковича

Вівторок, 12 лютого 2008, 18:34

Керівник секретаріату президента Віктор Балога різко негативно оцінив прийняття в першому читанні законопроекту про закупівлі товарів і послуг за державні кошти.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба секретаріату.

На думку Балоги, цей законопроект зберігає існуючі на сьогодні корупційні, непрозорі способи проведення тендерних процедур.

За словами Балоги, сьогоднішнє голосування консервує колосальні зловживання при проведенні держзакупівель.

"По суті, не зламаний злочинний механізм багатомільйонних тіньових оборудок. Під соусом турботи за державні інтереси зроблено новий крок для узаконення масштабних лобістських, сумнівних з точки зору закону комбінацій", - заявив Балога.

Він звернув увагу, що фракція НУНС не підтримала законопроект про держзакупівлі, який не змінює старий, корупційний порядок їх проведення.

Натомість наголошується, що переважна більшість народних депутатів із фракції БЮТ проголосували "за", разом із депутатами від Партії регіонів і комуністами.

"Причини зрозумілі, адже авторами-розробниками існуючого "темного" порядку тендерних закупівель є окремі депутати від БЮТ, які разом із "регіоналами" мають від цього дуже-дуже конкретний зиск", - зазначив він.

Керівник Секретаріату вказав, що сьогодні вдруге за рік фракція БЮТ голосує так, як це роблять фракції Партії регіонів і комуністів.

Вперше це сталося торік під час незаконного протягування через Верховну Раду п’ятого скликання неконституційного Закону "Про Кабінет Міністрів".

На думку Балоги, сьогодні для широкої громадськості очевидною стала нова політична комбінація у парламенті – корисливий тандем БЮТ-ПР.

"Розмови про те, що блок "НУ-НС" міг утворити так звану широку коаліцію, так і залишилися гіпотезами. Натомість БЮТ перейшов до практичних дій, зовсім не турбуючись про відповідальність перед своїми виборцями", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування