Мороз піднімає США, Росію і Європу за Рудьковського

Середа, 13 лютого 2008, 07:33

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз проінформував посла США в Україні Вільяма Тейлора про ситуацію з затриманням екс-міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського.

"Я проінформував посла США в Україні пана Тейлора про ситуацію з порушенням прав людини, продемонстровану у випадку з затриманням екс-міністра транспорту, соціаліста Миколи Рудьковського", - заявив Мороз по закінченні зустрічі з Тейлором.

Зустріч тривала півтори години і відбувалася в посольстві США, повідомляє прес-служба СПУ.

За словами Мороза, Тейлор підтвердив, що їх цікавить всебічна й об'єктивна інформація, що стосується дотримання прав людини в Україні, у тому числі, і з Рудьковським.

"Я вважаю розмову, яка відбулася, важливою і корисною", - підкреслив лідер соціалістів.

Посол США в Україні, за словами Мороза, зазначив, що "точка зору опозиції для нього дуже важлива".

"Я маю намір також зустрітися і з послом РФ в Україні паном Віктором Черномирдіним, і з послами низки європейських держав", - заявив голова СПУ.

Мороз сказав, що вважає реакцію СПУ на затримання Рудьковського своєчасною: "Я відразу ж зробив заяву, у якій висловив свою політичну оцінку що сталося. Але звісно ж, я не міг подумати, що нова влада відразу ж піде на настільки незаконні, позаправові дії у відношенні своїх опонентів".

Лідер соціалістів підкреслив, що реакція Соцпартії "буде адекватною", і сказав, що вірить у те, що рішення Апеляційного суду "буде не таким замовленим, як рішення Печерського районного суду", сказано в повідомленні.

"Тому що усі розуміють, що затримання Рудьковського нічого спільного з процесуальним кодексом і нормами права не має", - сказав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...