Дубина у четвер поїде до Москви з контрактами

Середа, 13 лютого 2008, 07:51

У четвер представники НАК "Нафтогаз України" планують підписати з російським "Газпромом" низку документів щодо подальшої спільної роботи.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Олег Дубина в ефірі "5 каналу" у вівторок ввечері.

"На сьогоднішній день, ми відлітаєм з Москви до Києва для того, щоб підготувати перший платіж, і в четвер повертаємся в "Газпром" для того, щоб підписати вже деякі документи по подальшій спільній роботі", - сказав він.

При цьому він наголосив, що усі проблемні питання в українсько-російських газових стосунках вирішені: "Ми маєм на сьогоднішній день газ по ціні який є. У нас прибрані всі питання, ті що стосуються тієї ситуації, яку склали в 2007-му році, на жаль".

Говорячи про передумови цієї ситуації, він зазначив, "НАК "Нафтогаз" з "Газпромом" не мають прямих стосунків".

"Сьогоднішнє рішення - це є вивід "Нафтогазу" і "Газпрому" на прямі стосунки. Тут діалог є між двома державними компаніями. Все буде створюватися на паритетних умовах НАК і "Газпром" - 50 на 50", - сказав він, коментуючи домовленість відмовитися від посередницьких послуг "РосУкрЕнерго" та створити нову спільну компанію-посередника.

Як зазначає "5 канал", оскільки нові схеми постачання газу в Україну Дубина має привезти до Росії у четвер, у середу зранку на традиційному засіданні Кабінету міністрів газова тема має стати однією з головних.

Засідання уряду України почнеться о 10 годині під головуванням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування