Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна втрачає шляхове сполучення з Молдовою

Середа, 13 лютого 2008, 08:16

Україна може втратити міжнародну трасу, яка з’єднує країну з сусідньою Молдовою, а південне місто Болград ризикує залишитися без водопостачання.

Як повідомляє "Німецька хвиля", усе це – через брак коштів на ремонт центрального водогону, розташованого під автомагістраллю.

Останнім часом узбіччя вздовж автошляху Болград-Ізмаїл просідає неймовірно швидкими темпами: вода з пошкоджених труб вимиває ґрунт з-під асфальтового покриття, мовить радіо.

Аварійним автошляхом нині перевозять вантажі із сусідньої Молдови та Румунії, що додатково руйнує дорогу. На трасі подекуди вже утворилися двометрові провали.

За словами головного комунальника Болграда Володимира Гиржу, перекладати водогін потрібно терміново, оскільки руйнівні процеси неможливо зупинити.

"Якщо почнеться ось такий масовий обвал, як зараз, це призведе до того, що своєю масою земля розірве трубу і 15 тисячне місто залишиться без води. Більше того, тут проходить високовольтна лінія електромереж і в будь який момент вода може провести струм і накоїти лиха", - передає радіо.

Щоб повністю відремонтувати і перекласти водогін, Болграду необхідно 4 мільйони гривень. При цьому, загальний міський бюджет складає 5 мільйонів.

Тож, керівництво Болграда розраховує на допомогу з обласного бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування