Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник СІЗО: "Рудьковський усім задоволений"

Середа, 13 лютого 2008, 09:33

Начальник СІЗО №13, де утримується екс-міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський, Олександр Балдук стверджує, що Рудьковський поки усім задоволений.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", водночас, не давши відповідь на питання, як довго Рудьковський буде утримуватися в СІЗО.

"Наскільки я знаю, адвокати ув'язненого готують апеляцію. Усе залежить від того, яким буде її результат. Поки Микола Рудьковський усім задоволений", - сказав Балдук.

Розповідаючи про умови утримання екс-міністра на даний момент, начальник СІЗО зазначив: "Це тримісна камера, розташована в санчастині. У ній, крім колишнього міністра транспорту і зв'язку, сидить ще одна людина".

"Справа в тому, що ми маємо право селити ув'язнених по одному тільки в особливих випадках – коли вони оголошують голодування чи за постановою прокурора", - зазначив він.

За словами Балдука, "кого до кого підсаджувати" визначається так: "Дивимося на тяжкість злочину, чи перша судимість у людини. За законом про попереднє утримання є 12 видів розсаджень".

Начальник СІЗО також підтвердив, що родичі Рудьковського ще не провідували. "Адже Рудьковського привезли тільки в понеділок. А всі питання про побачення вирішує слідчий. Тільки за його дозволом можлива зустріч з ув'язненим. Учора вранці йому принесли "передачку", - сказав він.

Відповідаючи на зауваження про те, що торік СІЗО №13 "відзначилося високою смертністю серед ув'язнених", Болдук зазначив:

"Після того як у листопаді почала роботу державна комісія, у нас стало значно тихіше... Наприклад, раніш "швидка" приїжджала до нас по 8 разів на ніч. Тепер це кілька випадків на тиждень. При цьому за минулий місяць у нас не було жодного смертельного випадку".

Він також зазначив, що в СІЗО "працює понад 20 медиків, але цього мало". "Потрібно додати ще, принаймні, 4-5. І не фельдшерів, а лікарів, які могли б чергувати в нічний час", - вважає начальник ізолятора.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування