Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко вирішив, що Ющенко отримав від Путіна кістку

Середа, 13 лютого 2008, 11:18

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко вважає, що російсько-українські газові домовленості викликають тривогу.

Про це Гриценко сказав в інтерв’ю журналістам у середу, повідомляє УНІАН.

На його думку, перші повідомлення про переговори в Москві, з одного боку, свідчать про усунення УкрГаз-Енерго з ринку, але "з іншого боку, мова йде про створення нових спільних підприємств".

Гриценко зазначає, що тепер Україна "в особі Газпрому матиме більш сильного гравця, який може кардинальніше впливати на український внутрішній ринок".

Він наголосив, що ця ситуація суперечить інтересам України.

За його словами, також тривогу викликає те, що під час переговорів не йдеться про відновлення міжурядових угод в системі постачання газу з гарантією балансу газу для України.

Гриценко зазначив, що ситуація схожа на ту, котра була взимку 2006 року, коли питання про постачання газу було вирішено тільки тактично, а не стратегічно.

"І це може бути кісткою тактичною, яку нам дали, щоб заспокоїти, але стратегічно буде вирішено питання не на користь України", - підкреслив Гриценко.

Як відомо, у вівторок українська та російська сторони домовилися змінити оператора постачань імпортного природного газу до України. Замість RosUkrEnergo оператором буде створене на паритетній основі спільне підприємство "Газпрому" та НАК "Нафтогаз України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування