Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доля "РосУкрЕнерго" залежить від Газпрому

Середа, 13 лютого 2008, 14:02

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що "РосУкрЕнерго" може залишитися на українському ринку до кінця року, якщо цього захоче Газпром.

Таку думку він висловив на брифінгу після засідання Кабміну.

"Без згоди російської сторони умови газових контактів змінити неможливо. Тому, коли Газпром буде готовий переформовувати їх уже з березня, ми безумовно будемо це підтримувати", - сказав він.

"Якщо Газпром скаже, що до кінця року треба залишити контракти в яких фігуруватиме РосУкрЕнерго – це їх рішення. Для нас, в даному випадку, принциповою є цінова позиція. І ми її збережемо", - зауважив віце-прем'єр.

Також він додав, що на переговорах президентів Росії і України вже говорилося про усунення з ринку "УкрГаз-Енерго".

"І я сподіваюся, що доля "РосУкрЕнерго" буде вирішуватися також без затягування цього питання" , - сказав Турчинов.

Віце-прем'єр висловив думку, що питання транзитних ставок має переглядатися в комплексі з ціною на газ, а також перехід до ринкових цін має відбуватися одночасно з двох сторін – і на газ, і на транзит.

Він також зазначив, що терміни переходу на ринкові ціни не фіксувалися.

Турчинов також висловив думку, що "РосУкрЕнерго" не виставляв рахунки Нафтогазу за листопад-грудень, аби мати можливість у фінансовій звітності замінити ціни 2007 року на ціни 2008 року.

"Вони не підписували угоди для того, щоб замінити системи розрахунків, ціни 2007 року на ціни нового року. Це фактично лягло півтора мільярдним навантаженням на українських споживачів газу. З іншої сторони, в Нафтогазу не було акумульовано кошти для розрахунку. Адже коли в компанію прийшов Олег Дубина на резервних рахунках був нуль", - сказав він.

За словами Турчинова, виставлення чітких рахунків дозволить погасити борг досить швидко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування