Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" не зрозуміли, чим не задоволений Балога

Середа, 13 лютого 2008, 14:59

Партія регіонів не розуміє вкрай негативної оцінки голови секретаріату президента Віктора Балоги щодо голосування за основу проекту змін до закону про держзакупівлі у вівторок і пропонує фракції "НУ-НС" проголосувати свій законопроект.

Про це говориться в коментарі заступника голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова з приводу заяв Балоги щодо ухваленого у першому читанні законопроекту про закупівлі товарів і послуг за держкошти.

"У рамках розблокування роботи Верховної Ради Партія регіонів погодилася ухвалити низку важливих, соціально значимих законопроектів. Одним із законопроектів, запропонованих до ухвалення помаранчевою коаліцією, був закон про закупівлі товарів і послуг за державні кошти", - зазначає Єфремов.

Він нагадує, що за основу був узятий законопроект, підготовлений одним із членів парламентської фракції Блоку "НУ-НС" Романом Зваричем.

"Ми розуміли всю недосконалість даного законопроекту, однак пішли на цей крок, щоб приступити, нарешті, до практичного руйнування корупційних схем, спираючи при цьому на той досвід, який має Роман Зварич", - стверджує Єфремов.

"Саме тому нам зовсім незрозуміла вкрай негативна оцінка керівника секретаріату президента, що послідувала незабаром після ухвалення парламентом у першому читанні законопроекту, запропонованого однопартійцем Балоги", - заявляє він.

Єфремов підкреслює, що "парламентська фракція Партії регіонів має свій зареєстрований законопроект, що передбачає ліквідацію Тендерної палати як таку – тим самим усувається головна корупційна складова".

"Ми пропонуємо фракції Блоку "НУ-НС" на наступному пленарному засіданні проголосувати за даний законопроект", - сказано в коментарі "регіонала".

Як відомо, у вівторок, 12 лютого, Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон про держзакупівлі, внесений депутатами Зваричем ("НУ-НС") і Андрієм Кожем’якіним (БЮТ). За проголосували 282 депутати: 120 від Партії регіонів, 135 – БЮТ, 27 – КПУ. Фракції "НУ-НС" і блоку Литвина не голосували.

Балога у вівторок різко негативно оцінив ухвалення у першому читанні законопроекту про закупівлю товарів і послуг за державні кошти, а в середу заявив, що президент не підпише закон про держзакупівлі, що "зберігає і розвиває можливості для корупційних оборудок".

За його словами, "результативне голосування фракцій БЮТ, Партії регіонів і комуністів за законопроект, що зберігає і розвиває можливості для нових корупційних оборудок, лише робить ще густішою "тінь" у тендерах".

Він також припустив, що таке голосування призведе до "фактичного оформлення" коаліції між БЮТ і Партією регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування