Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" заважає "тромб" і "рекет". БЮТ попередили

Середа, 13 лютого 2008, 15:42

Фракція "НУ-НС" не дала жодного голосу за проект змін до закону про держзакупівлі 12 лютого, бо головною метою його є "зберегти існуючу корупційну та руйнівну для країни систему державних закупівель", і наполягає на ліквідації Тендерної палати.

"Наша Україна – Народна Самооборона" стурбована спробами зберегти корупційну і загрозливу для суспільства систему державних закупівель, - сказано в заяві фракції "НУ-НС".

За її твердженням, "зміни, внесені в 2005-2007 роках до закону "Про державні закупівлі", створили величезні проблеми для мільйонів українців".

"Під прикриттям необхідності громадського контролю – псевдо-громадська структура – Тендерна палата – створила тромб у системі державних закупівель і знищила реальну конкуренцію у цій системі", - упевнені у фракції.

"Через Тендерну палату легко проходять сумнівні схеми, але практично неможливо організувати чесні тендери... У першу чергу страждають малі закупівлі, до яких немає інтересу у великого бізнесу, здатного сплачувати величезні додаткові видатки та хабарі", - заявляє "НУ-НС".

Як сказано в заяві, "малі й середні підприємці втратили можливість брати участь у забезпеченні потреб місцевих громад у життєво необхідних послугах і товарах – колапс у сфері малих держзакупівель вилився в погіршення якості медичного забезпечення, умов перебування у школах та дитсадках та інші проблеми, що зачіпають мільйони людей".

"Наша Україна – Народна самооборона" вважає, що вирішення цього питання має бути швидким та кардинальним. Саме тому наша парламентська фракція 12 лютого не дала жодного голосу за законопроект, головною метою якого є ціною незначних змін зберегти існуючу корупційну та руйнівну для країни систему державних закупівель", - сказано у заяві.

"НУ-НС" наполягає на якнайшвидшій ліквідації Тендерної палати. "Для цього необхідно невідкладно скасувати всі зміни, внесені упродовж 2005-2007 років до закону України "Про державні закупівлі". Тим самим ми припинимо узаконений рекет з боку Тендерної палати, а тендери та інформацію про них зробимо прозорими та доступними", - підкреслюють у "НУ-НС".

"Ми також застерігаємо наших колег по коаліції з Блоку Юлії Тимошенко від подальших голосувань спільно з регіоналами й комуністами за законопроекти, які завдають прямої шкоди всій країні", - зазначає фракція "НУ-НС", сподіваючись, що її позицію підтримають органи місцевого самоврядування, "весь чесний бізнес і все суспільство, яке продовжує потерпати від наслідків діяльності Тендерної палати".

Як відомо, 12 лютого, Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон про держзакупівлі, внесений депутатами Романом Зваричем ("НУ-НС") і Андрієм Кожем’якіним (БЮТ). За проголосувало 282 депутати: 120 від Партії регіонів, 135 – БЮТ, 27 – КПУ.

Голова секретаріату президента Віктор Балога уже різко негативно оцінив його ухвалення і заявив, що президент не підпише закон про держзакупівлі, що "зберігає і розвиває можливості для корупційних оборудок".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування