Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко просять НУ-НС не зчиняти бурю і не розхитувати човна

Середа, 13 лютого 2008, 17:57

Керівник фракції БЮТ Іван Кириленко заявляє, що зміни до закону про держзакупівлі, проголосовані у першому читанні, були погоджені із секретаріатом президента та коаліцією.

Про це сказано у заяві Кириленка у відповідь на заяву НУ-НС та голови секретаріату президента Віктора Балоги щодо законопроекту, який, на їхню думку, "зберігає корупційну і загрозливу для суспільства систему державних закупівель".

"Депутатів фракції БЮТ у Верховній Раді України, чесно кажучи, дивує позиція деяких політиків, які намагаються зчинити бурю в склянці води... Всі знають, що чинне законодавство у цій сфері далеке від досконалого, викликає чимало нарікань у суспільстві, а тому ситуацію необхідно виправляти негайно. Наша фракція виходила саме з таких позицій. Інших мотивів нашого голосування за зміни до закону шукати не треба, бо їх немає", - заявляє Кириленко.

Він також наголошує, що всі процедури з розробки, узгодження та ухвалення закону "чітко погоджувались зі всіма суб’єктами демократичної коаліції".

"Законопроект був підтриманий профільним комітетом Верховної Ради України. Фракція БЮТ готова була голосувати за законопроект, який вносився президентом України, однак пізніше був відкликаний. Прийнявши закон у першому читанні, Верховна Рада фактично розблокувала багаторічний не прозорий та корупційний процес у сфері державних закупівель", - йдеться у заяві.

Кириленко нагадує, що на законопроекті, який голосувався у вівторок, стоять підписи заступників керівників фракцій Блоку Юлії Тимошенко та "Народного Союзу - Наша Україна" – Андрія Кожем’якіна та Романа Зварича, відповідно.

"По-третє, саме ці зміни до закону були остаточно і цілком погоджені із секретаріатом президента України та завізовані першим заступником голови секретаріату Олександром Шлапаком. Весь процес було організовано публічно і прозоро. Тут немає жодних підводних течій чи подвійного дна", - заявляє він.

БЮТ закликає всіх своїх партнерів по демократичній коаліції "консолідувати зусилля і виконувати ті завдання, які стоять сьогодні перед країною, а не розхитувати човна та шукати підстав для непогоджень і непорозумінь".

"Ми наголошуємо, що закон був прийнятий лише у першому читанні. До остаточного прийняття закону про державні закупівлі будь-хто може надсилати свої пропозиції і вдосконалювати цей закон", - йдеться у заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...