Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов хоче побачити документи, а не заяви з Москви

Середа, 13 лютого 2008, 19:12

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов називає домовленість про створення спільного підприємства між "Нафтогазом" і "Газпромом" лише одним з варіантів виходу на прямі газові стосунки між Україною та Росією.

"Що стосується пропозиції спільного підприємства, то це один з варіантів, який був озвучений вчора під час переговорів", сказав Турчинов в ефірі "1+1".

Водночас він уникнув відповіді на питання, чи не означають результати газових переговорів те, що замість РосУкрЕнерго буде створено іншого посередника.

"Давайте будемо мати документи, які будуть випливати з реальних домовленостей. Не з публічних заяв, які були вчора, а з реальних домовленостей. І тоді можна говорити, що це буде – СП, чи пряма угода. Я би зараз не поспішав з висновками", - сказав Турчинов.

На думку першого віце-прем’єра, перша задача, яка стоїть перед сторонами на майбутніх переговорах у Москві – "зафіксувати питання щодо боргу нового року".

"Друге питання – забезпечити поточні розрахунки і третє питання – організація самого газового ринку. Це витиснення тих посередників, які сьогодні працюють на ринку і знайти ту формулу, яка буде зручною і для України і для "Газпрому", - сказав він.

При цьому Турчинов зазначив, що при переході на нові стосунки "Нафтогаз" змушений буде рахуватися з позицією "Газпрому".

"Ви повинні зрозуміти позицію НАК "Нафтогазу". Вони теж працюють не у вакуумі. Позиція "Газпрому" повинна враховуватись. Я не маю ідилії, що позиція "Газпрому" буде надто сприятливою для України. Але це будуть серйозні переговори і я сподіваюсь, що буде знайдена оптимальна схема для вирішення газового питання, яка б забезпечила як збереження ціни, так і прозорий стабільний ринок", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування