Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко продовжує "зачищати" УкрГазЕнерго

Середа, 13 лютого 2008, 19:25

Постачання природного газу промисловим підприємствам, енергогенеруючим компаніям, газотранспортним організаціям та іншим комерційним споживачам буде здійснювати НАК "Нафтогаз України".

Таке рішення Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 6 лютого 2008 року і закріпив його опублікованою у середу, 13 лютого, постановою, якою вносяться зміни до іншої урядової постанови від 27 грудня 2001 року "Про забезпечення споживачів природним газом".

Природний газ промпідприємствам, енергогенеруючим компаніям, що експлуатують теплові електростанції і теплоелектроцентралі, а також газотранспортним організаціям для покриття власних виробничо-технологічних потреб на даний час постачає "УкрГазЕнерго", спільне підприємство НАКу і "РосУкрЕнерго".

Разом з тим, Кабінет міністрів позбавив "Нафтогаз України" права розробляти алгоритм розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання регіональних підприємств з газопостачання і газифікації в рахунок оплати природного газу, поставленого населенню і бюджетним організаціям, а також наданих ними послуг з транспортування і постачання цього палива.

Тепер цей алгоритм, як і раніше, буде розробляти і затверджувати Національна комісія регулювання електроенергетики (у 2007 році регулюючий орган був позбавлений права розробляти алгоритм).

Уряд також установив, що "Нафтогаз України" буде виконувати власні експортні зобов'язання за рахунок природного газу, що добувається дочірньою компанією державного холдингу - "Укргазвидобування".

"Нафтогаз України" у 2008 році, відповідно до затвердженого раніше Кабміном прогнозного річного балансу надходження і розподілу природного газу по Україні, може експортувати 9 млн куб. м газу з ресурсів "Укргазвидобування".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування