Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько особисто певен: Чорновола не вбивали

Четвер, 14 лютого 2008, 10:07

Генеральний прокурор Олександр Медведько переконаний, що загибель В'ячеслава Чорновола була не навмисним убивством, а випадковим ДТП.

Про це він сказав на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності в середу, пише "Комерсант-Україна".

"Моє особисте переконання, що це був дорожньо-транспортний випадок, а не убивство", - сказав він, звітуючи про проведену роботу ГПУ під його керівництвом, зокрема, хід слідств по резонансних справах.

Як відомо, раніше заступник генпрокурора Микола Голомша заявляв, що ГПУ активно розробляє версію, що загибель Чорновола відбулася внаслідок замаху.

Також у ході дебатів з депутатами Медведько відповів на низку інших запитань.

Зокрема, Медведько запитали, як він кваліфікує дії депутата від Партії регіонів Владислава Лук'янова по крадіжці картки голови Верховної Ради Арсенія Яценюка при голосуванні за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єра.

"Якщо кваліфікувати всі дії, що робляться у Верховній Раді...", - почав генпрокурор відповідати депутатові "НУ-НС" Володимиру Стретовичу.

"Тоді давайте вирішимо заодно, як кваліфікувати дії по захопленню електрощитової!" - втрутився хтось із представників Партії регіонів.

А Медведько продовжив: "Для того щоб кваліфікувати дії, потрібно провести дослідчу перевірку, а ми (ГПУ) її не проводили, тому що до нас з цього приводу ніхто не звертався".

Усього Медведько довелося відповісти трохи більше, ніж на десять запитань. "Депутати, схоже, залишилися задоволені", - пише видання.

У результаті засідання комітет відхилив проект постанови про висловлення недовіри Медведьку як генпрокурору і тим самим відмовився вносити питання про його відставку на розгляд у Верховну Раду. Саме цьому питанню присвячувалося засідання.

У свою чергу, депутат фракції Партії регіонів, екс-генпрокурор Святослав Піскун сказав: "Усе ж я Олександру Івановичу не заздрю, тому що знаю, як його тягають то туди, то сюди – мене так само тягали".

"Він знає, що завтра президент може просто так, раптом, зняти його своїм указом в обхід Верховної Ради!", - запевнив він, парирувавши твердження депутата БЮТ Віктора Швеця "Та не може!" словами: "Ще й як може – один раз уже знімав!".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...