У Ющенка хочуть проаналізувати, що сказав Путін

Четвер, 14 лютого 2008, 12:30

У секретаріаті президента вважають правом Російської федерації робити заяви щодо можливості націлення російських ракет на Україну.

Про це на брифінгу у четвер заявив заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий.

"Це право Російської федерації заявляти про свою позицію", - сказав він.

"Сам факт того, що президент Росії чітко висловлює свою позицію, показує, що ми говоримо відкрито, відверто і кожна зі сторін розуміє кроки іншої сторони в разі, якщо будуть здійснені ті чи інші дії", - сказав Чалий.

Водночас Чалий наголосив, що такі заяви "потребують подальшого глибокого аналізу", "але з іншого боку це показує, що ми виходимо на досить високий рівень наших розмов з Росією".

Він також додав, що в Росії було сказано, що Україна готова вести стратегічний діалог з Росією в галузі безпеки, пояснюючи, що ніякими нашими діями Україна не хоче поставити під загрозу стратегічні інтереси Росії.

Він також додав, що в Конституції закріплено, що Україна не в праві розміщувати іноземні бази на своїй території.

Він також нагадав слова президента Віктора Ющенка про те, що якщо у Росії виникає занепокоєння щодо можливого розміщення на території України іноземних баз, Україна готова вести діалог з Росією з цього питання.

Як відомо, раніше президент Росії Володимир Путін не виключив можливості націлення на Україну російських ракет у разі розміщення на її території військових баз НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...