У Ющенка чекають від коаліції пояснень за Медведька

Четвер, 14 лютого 2008, 15:07

У секретаріаті президента вважають, що коаліція має публічно пояснити причини своєї відмови наполягати на висловленні недовіри генеральному прокурору Олександру Медведьку і підтримати розгляд відповідної постанови у Верховній Раді.

Про це йдеться в заяві заступника голови секретаріату президента Ігоря Пукшина, оприлюдненій на сайті президента.

Рішення парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді відхилити проект постанови про висловлення недовіри Медведьку він оцінив як "ознаку відмови коаліції від своїх намірів, що наводить на думку про існування прихованих причин для такого кроку".

"Парламентській більшості варто зробити спеціальну заяву з цього питання, в якій пояснити громадськості причини своєї відмови від гучно рекламованого раніше рішення оголосити недовіру Медведьку", - рекомендує заступник глави секретаріату.

Пукшин зазначив, що озвучена депутатом від БЮТ Святославом Олійником (який не є членом комітету) версія про те, що парламентська більшість не хоче ставити питання про недовіру чинному генпрокурору через "втрату довіри" до секретаріату президента не витримує найменшої критики.

"Не може бути ніякого зв’язку між небажанням оголошувати вотум недовіри Медведьку і рішеннями глави держави про призначення Раїси Богатирьової секретарем РНБО чи скасування урядової постанови стосовно голови Фонду держмайна Валентини Семенюк", - сказав він, спростовуючи подібні припущення.

Пукшин також вважає, що висловлення недовіри керівнику Генпрокуратури не може залежати від кандидатури його можливого наступника.

"Так можна ставити питання тільки тоді, коли коаліція хоче влаштувати політичні торги з президентом навколо посади генпрокурора. Однак в проекті постанови ВР йшлося персонально про Медведька, про саме його прорахунки в роботі, які названі підставою для оголошення недовіри", - сказано у заяві.

"Глава держави відкрито пропонував парламенту сказати остаточне слово з цього питання. Судячи з усього, за останній час генеральний прокурор і очолюване ним відомство значно зросли в професіоналізмі", - іронічно зауважив Пукшин.

Він звернув увагу, що із коментарями щодо Медведька виступає депутат від БЮТ – політичної сили, лідер якої Юлія Тимошенко багато разів публічно заявляла про необхідність кадрових змін в керівництві ГПУ.

Також Пукшин припустив, що висловлювання Олійника не відображають позиції всієї коаліції щодо недовіри Медведьку як ген прокурору. Саме тому він вважає за необхідне, щоб більшість виступила з офіційним поясненням з цього приводу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування