Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З населення будуть брати за газ по-різному і по-новому

Четвер, 14 лютого 2008, 15:39

Національна комісія регулювання електроенергетики вважає за необхідне змінити існуючу диференціацію цін на природний газ для побутових споживачів (населення).

Про це заявив журналістам голова НКРЕ Валерій Кальченко, повідомляють Українські новини.

"У нас є попередні розрахунки, безумовно, на думку комісії, потрібно відходити від тої диференціації, яка є", - сказав він.

Він підтвердив, що раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася до комісії з листом із пропозицією перегляду ціни на газ для населення.

У свою чергу, НКРЕ звернулася до компанії із проханням спільно розробляти пропозиції для зміни цін на газ для населення.

Кальченко підкреслив, що зміни диференціації повинні бути поетапними, зокрема, він висловився за об'єднання двох категорій споживачів, які споживають до 2,5 тис. куб. метрів газу за рік і від 2,5 до 6 тис. куб. метрів в одну категорію.

Ці дві категорії, зі слів Кальченка, становлять 96% від загальної кількості побутових споживачів.

Як повідомлялось, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася з листом у НКРЕ із пропозицією розглянути можливість перегляду цін на природний газ для населення після закінчення опалювального сезону.

З 1 січня 2007 року тарифи на газ для населення диференційовані залежно від річного обсягу споживання й наявності лічильників газу, на рівні 31,5 коп. - 1,29 гривні/куб. м.

Зокрема, тариф для населення, що використовує менш 2,5 тис. куб. м гази/рік: за наявності лічильника становить 31,5 коп./куб. м; за відсутності лічильника - 34,5 коп./куб. м; при споживанні 2, 5-6 тис. куб. м /рік: за наявності лічильника - 47,8 коп./куб. м, за відсутності - 52,6 коп./куб. м; при споживанні 6-12 тис. куб. м/рік: за наявності лічильника - 98 коп./куб. м, за відсутності - 1,078 гривні/куб. м; і при споживанні понад 12 тис. куб. м/рік: за наявності лічильника 1,173 гривні/куб. м, за відсутності - 1,29 гривні/куб. м.

При комплексному використанні газу, у тому числі на опалення, в окремих квартирах, від'єднаних від централізованої системи теплопостачання у багатоквартирних будинках, тариф становить за наявності газових лічильників 68,6 коп./куб. м, за його відсутності - 75,4 коп./куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування