Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина не хочуть стрибати вище голови

Четвер, 14 лютого 2008, 15:59

Народна партія стурбована спробами "деяких політичних сил" підвищити виборчий бар'єр на виборах.

Таку заяву поширила Народна партія в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Народна партія упевнена, що "демократія - це влада більшості, а не диктатура", тому повинні враховуватися права меншості. На думку партії, у даний час ця меншість складає до третини громадян України, чиї голоси використовуються тими силами, за яких ці громадяни не хотіли голосувати на виборах.

Тому підвищення бар'єра призведе до збільшення кількості громадян, чий вибір не буде враховуватися.

У заяві говориться, що збільшення бар'єра веде до створення двопартійної системи, що в "умовах електорального розколу України веде до розриву країни".

Збільшення бар'єра зменшить вплив людей на формування влади, що, виходячи з логіки ініціаторів підвищення бар'єра, призведе до "відмови від виборів і парламентаризму", заявляє партія.

Народна партія виступає за повернення до виборів за мажоритарною системою з посиленням права виборців на відкликання депутатів. "Країні потрібні саме такі зміни виборчої системи, а не маніпуляції, що не мають нічого спільного з демократією й інтересами людей", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, з 2006 року парламент України обирається винятково на пропорційній системі. Існуючий раніше 4%-ний прохідний бар'єр для партій і блоків знижений до 3%.

Народний Блок Литвина на виборах навесні 2006 року не пройшов у парламент, набравши 2,44% голосів. На позачергових виборах восени 2007 року Блок Литвина набрав 3,96% голосів і одержав 20 мандатів з 450.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...