Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плівки Мельниченка перевірять у ФБР і не тільки

Четвер, 14 лютого 2008, 16:32

До складу міжнародної експертної групи, яка проводитиме фоноскопічну експертизу у справі журналіста Георгія Гонгадзе, ввійдуть представник Федерального бюро розслідувань та представники Міністерства юстиції США.

Про це повідомив на прес-конференції заступник генерального прокурора України Микола Голомша.

За його словами, у понеділок представники Генпрокуратури зустрілися з аташе посольства США та представниками американського Мін’юсту і обговорили деталі проведення фоноскопічної експертизи записів екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

"Нас запевнили, що визначається коло осіб, дали їхні контактні телефони, і ми на сьогодні вже з ними спілкуємося. До групи ввійдуть один представник від ФБР і один – Мін’юсту США", - розповів Голомша. Водночас він не повідомив, коли саме буде проведена ця експертиза.

Тим не менше, за словами представника потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко досліджувати дотепер нічого, бо Мельниченко не передав ані пристроїв, ані оригінальних носіїв своїх записів розмов колишнього президента.

Відтак постанови про проведення експертизи немає і перспектива проведення експертизи записів Мельниченка залишається абсолютно невизначеною.

Ще в січні 2006 року на зустрічі з Мирославою Гонгадзе працівники посольства США в Україні підтвердили свою готовність співпрацювати з українськими правоохоронними органами в рамках угоди про надання правової допомоги, зокрема, при проведенні фоноскопічної експертизи записів Мельниченка.

Без конкретики, а саме – об'єкта дослідження та постанови про проведення експертиз, яка визначить завдання експертам, зустріч заступника генпрокурора Голомші з представниками посольства США до розслідування нічого не додає.

Генпрокуратура далі затягує слідство у справі щодо замовників та займається імітацією діяльності, зауважила Теличенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування